Ön Nästa!

Nu drar sjuksyster till ön för dryga veckan. Ha det jätteskönt alla bloggkompisar i cyber!


Saint Etienne

Jag antar att man bara kan drömma om att Stina Nordenstam eller Sophie Zelmani kommer till malmöfestivalen... men är Saint Etienne rimligt?


Lånad:www.communigate.co.uk/ne/slaggyisland/php0vZ99A

Missbruk och fotboll

Så synd att den måste läggas ned. Jag tänker framförallt på missbrukare som faktiskt får hjälp genom soctanterna. Som vanligt, fungerar något bra så ska det läggas ned medan extremt dåligt fungerande verksamheter får fortgå i oändlighet.

I morgon är det fotboll igen. Jag är väldans dubbel till fotboll. Älskar att spela men är inte så förtjust i att titta. Idag har jag gått en match mot en annan fotbollsspelerska. Det är jobbigt när man bara är två men så himla roligt. Jag vann straffläggningen :).

En bild från dagens match:


Övergiven läderfabrik

Tänk att sydsvenskan skriver om det absolut mest spännande jag vet. Övergivet. Här kommer en bild på den gamla läderfabriken i Klippan. Ska lägga upp mer bilder snart.


Tuff

När jag var liten var jag tuff:


Kyssande kvinnor

Ett försök att måla kyssande kvinnor:


Debut

Grattis till topplaceringen! Så här lagomt hemkommen från på alla sätt blött midsommarfirande får man läsa om denna tävling.

Själv har jag gjort debut i att bada i en skånsk insjö. Bosarpsjön hette den tror jag. Det var ett härligt kvällsdopp.

En positiv nyhet är att västra hamnen ska få en teater. Det verkar dessutom vara en intressant teater som kanske kan leda till ytterligare en debut. Skånskteaterdebut.

Detta var min Mölledebut för några veckor sedan:


Småstadsromantik

Har varit i min barndomsstad i helgen. Jag begav mig ut på en nostalgisk och bitterljuv fototur. Här är lite av resultatet.


Bruket i solnedgång. Till skillnad från många andra bruksorter ar detta fortfarande igång.

Vy mot bruket från stadens mittpunkt.

Det lysande huset.

Vy från bron som löper förbi den lilla staden.

Centrum gapar öde.

Solen letar sig igenom för att skänka staden dagens sista ljus.

Vid stadens vattentorn har många folköl kombinerat med druvsocker genom sugrör intagits.

Bruket skapar moln.

Vänern med ett upptornande oväder från syd.

Vågor mot klippa.

Lite människofötter bland vågornas skvalp.


Ologiskt

Vilken diskriminering! Jag har mycket svårt att tänka mig att det skulle bil lugnare av att införa åldersgräns. Det borde ju logiskt vara tvärtom. Eller?

Något annat som för mig ter sig ologiskt är att det är dyrare att pendla till Lund än till Köpenhamn. Helt otroligt. Detta är dock helt logiskt i min mening.

Vart ska denna kvinna bo om hon är för gammal för studentrum?


Lånad: images.andale.com/.../2007/3/9/blouse4.jpg


Tillbaka

Tillbaka från de värmlandska skogarna jag nu äro. Under min på många dagar första kontakt med cybervärlden möts jag av strålande nyheter. Äntligen får man gifta sig med vem man vill i Kalifornien. Mindre roligt att läsa är att det nu uppdagats varför banken höjt låneräntan. För att finansiera sitt vindrickande. Det står inte så i klartext men det fattar ju vem som helst som läser sydsvenskan. Kort är tydligen väldans osäkert att inneha också.

5 värmländska tallar av 5 till delstaten Kalifornien.
1 överkryssad tall av 5 till Sparbanken


Hemlös?

Tänk att Dolly bor i en buss. Jag trodde nog att denna kvinna skulle välja ett slott eller något annat flott. Apropå fordon, nu går färden till värmland snart. Härligt.

Värmland:


Inkompetens

Miltonpengar hette det. Om man tar sig tiden att undersöka vart dessa har gått så upptäcker man att inget konkret finnes. Olika projekt har beviljats pengar men hur gick det sen? :)

Som vanligt kan man läsa om behovet av mer resurser till slutenvården. Denna del är så extremt eftersatt och ändå så blundar politikerna och ger bort pengar till en helt annan del samtidigt som allmänheten tror att det gagnar all psykiatri.

Herregud, bara att refera till ett besök på Umas psyk för ett tag sedan av en politker.
- Jag trodde inte att det var så dåligt. Det finns inget för patienterna att göra förutom att se på TV och vänta på medicinering.

Hallå!!! Så har det varit länge. Tillsätt mer kompetent personal och avsätt alla jäkla empatilösa själar.

Hade landstinget varit ett privat företag hade hälften fått gå pga av ointresse. Gör något nu!Till skogs

Lika bra att dra till skogs... För mycket att välja på...Stjärna

En ensam stjärna får avsluta denna kväll och inledningen på fredagen den 13:e.


Naturens lagar

Nu ska kanske havet flyttas. Jag måste säga att det känns lite dubbelt det där förslaget. Kanske skulle det bli lite onaturligt då man ju vet att stranden blir konstgjord. Det känns lite emot naturens lagar så att säga.

Apropå naturligt, någon som följer dess lagar måste vara Meryl Streep, den bästa skådespelaren genom tiderna. Hon känns verkligen äkta och är så behaglig att beskåda. Jag har bestämt mig för att beta av alla hennes filmer nu i sommar för regn lär det bli gott om här nere i tropikerna.


Abandoned

Tänkte på detta vackra ställe under en promenad för inte länge sedan. Övergivet och öde. Så synd att ingen verksamhet pågår. Hade varit det perfekta stället att sitta på och avnjuta en kall öl eller kanske lite jordgubbssaft.

Tog denna bild:


Nya tider

När jag var ung så blev samvetet dåligt om godisförbjudet på skolan trotsades med ett besök vid kiosken. Det är nya tider nu. Nu passar man på att råna banken på lunchrasten.

Sedan kan det läsas i sydsvenskan att kvinnor flyr kulturbranschen. Detta känns mycket trist. Kultur är viktigt, kvinnor likaså.Cyber=Världen

Datavärlden är en mycket förvirrande värld. Inte nog med att man måste lära sig en massa saker för att blogga man måste också känna till alla faror. Alla krig som utspelar sig i cyber. Trojaner och virussjukdomar. Datavärlden börjar ju nästan likna den riktiga världen. Vi vaccinerar våra datorer på löpande band och undviker farliga internetplatser.

Den trojanska hästen.lånad från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Trojanska_h%C3%A4sten

Pinsamma anledningar

Idag har jag vrickat armen. Jag och min vän spelade fotboll med en grankotte och det gick inte så bra i en frilägesposition. Jag ramlade på armen.

Vad ska jag säga om den måste röntgas? Hej, jag är 32 år, spelade fotboll med en grankotte och har skadat armen.

Som tur är slår den inte min "chips-incident". För några år sedan var jag väldigt hungrig. Nacho-chipsen landade i magsäcken med en rungande fart ända tills något gick mycket fel. Lite hostande och jag förstod att en bit måste ha gått ned i luftvägarna.

Opåverkad men med en orolig vän vid min sida bar det av till akuten på Karolinska. Doktorn tyckte sig höra en liten nedsättning på ena lungan så jag lades in. Dropp och hela baletten. Röntgen och ev en kirurgisk titt i lungan. Lyckligt vis hittades inget och jag fick åka hem dan därpå. Det sista doktorn sa:

- Ta det lugnt med chipsen!

Jag brukar inte rodna men i detta ögonblick kände jag en stor pinsamhet sprida sig i det yttersta hudlagret. För sjutton, en vuxen kvinna som inte kan äta ordentligt.

Alltid finns det något pinsamt bakom när kontakt med sjukvården ska tas för min del. Någon som känner igen sig?

Jäkla:


Dum?

Äntligen! Max kommer till Malmö. Har väntat på detta ända sedan jag flyttade hit. Deras burgare går inte ens att jämföras med McDonalds eller Burger King enligt min åsikt. Nu slipper jag åka ända till Lund!

En ny film är också på väg. Jag måste dock erkänna att jag inte känner till denna malmöprofil, förutom min hårfärg kan jag endast skylla på att jag bara bott i denna stad i två år.

Någon som vill berätta?

Denna sköna kvinna skulle jag gärna se en film med:Kanske skulle jag också kunna tänka mig diskussion kring att ingå äktenskap.....:)

Jordberga sockerbruk

Sockerbruket igen. Kan inte få nog. Mitt tredje besök.

En igenvuxen ingång.

underbara oranga gardiner.

Trasigt fönster. Frestande att gå in.Igenväxt hus.


PRO

Dessa härliga studenttider, ungdomar med hela livet framför sig. Jag känner mig gammal när jag stoppat in öronproppar för att skydda öronen mot allt oväsen på stan. Måste de tuta så högt? Spela så hög musik?

32 år och enda tänkbara föreningen är PRO....:)
Mörkning

Intresseant studie. Har lite svårt att se poängen med den bara. Klart att man luktar bättre om man är frisk men att symmetri betyder friskhet var en nyhet för mig.

Snart får staten läsa mina mail också.... Ha ha ha, stackars den personen som får den äran, fy fasen vilket tråkigt jobb. Ur en annan synvinkel kan man ju tänka sig att den nya regeringen försöker dämpa arbetslösheten med denna åtgärd. Tänk bara hur många som måste tillsättas som mailkontrollanter om svenska folkets mail ska bevakas....

Eller är det så att den nya regeringen tänker tvinga de sjukskrivna till detta? Efter 6 månader tvingas man jobba som mailkontrollant enligt de nya reglerna.

Snacka om att hitta på jobb för att mörka effekterna av en rad dåliga beslut. Det känns nästan lite forna Öststaterna över hela deras politik.

Här kommer ett förslag på jobbannons, varsegod regeringen, en present från en fd liberal.


Arbetarklassens intåg

Idag har arbetarklassen gjort intåg i Mölle. Härligt väder, nästan inga snobbar och ett underbart sällskap, bättre kan det inte bli. Hela dagen kändes som en fransk film. En melodramen. En flaska rött och allt hade varit fulländat.

Här kommer lite bilder från höjdarnas paradis som numera ägs av sjuksyrran och hennes arbetslöse följeslagare. Kanske är denna plats dock ypperligt lämpad för Helsinborgs nya vårdcentral för hemlösa. Jag tänker att de skulle behöva få se lite annat än all asfalt och smutsiga parker.


Jag undrar om snobbarna vill bada här...

Fyren.

Sjuksyrrans arm.


Tvångsinjektion

Det känns väldigt skönt att läsa att saker och ting i den offentliga sektorn fungerar ibland. Dagens värmländska tallar till den vårdare som räddade livet på pojken.

Annars finns ju som ni kanske redan vet en mängd brister i vårt företag Landstinget. Jag skulle verkligen rekommendera er att läsa vidare om bland annat detta på denna blogg.


Skönhet

Värmland du sköna men oj vad det har hänt mycket hemskt i mitt födelselandskap senaste dygnet. Rån och mord. Min illusion om det trygga värmland börjar krackelera men längtan efter dess skönhet kommer alltid att stanna kvar.

Värmland:


Flatgärde

Papegojor förtjänar också semester. Tänk om hennes sambo dessutom var jobbig och krävande. Kanske skulle hon bara flyga iväg och se utställningen med gamla poststämplar men flög vilse. En annan teori är att hon skulle hjälpa till att släcka branden. Enligt säkra källor kan hon också ha varit på väg till Cypern för att stödja dom homosexuella.

Själv funderar jag på att åka hit på semester i år:


Brännboll

Idag ska det spelas brännboll! Kul som tusan ska det bli. Vi ska inte använda engångsgillar.


MAX-ballongen

Hamburgare från MAX slår McDonalds och Burgerking med hästlängder enligt mitt tycke. Trist att sådant här ska få förekomma.

För ett antal veckor sedan besökte jag MAX i Lund. Passade på att fotografera lite:


Fina

Härligt! Tänk att det finns så fina unga människor som tänker på miljön. Jag måste skärpa mig men HM passar tyvärr en sjuksyrra plånbok alltför väl.

En bra början för att spara pengar kan ju vara att återvinna lite saker. Vad sägs om denna? Jag tycker att det var smart.

image432

Nyfikenhet

Tänk att detta hänt. En sjuksyrra som fått en läkarlegitimation och förskrivarkod istället för just en sjuksyrralegitimation.

Undrar om det fungerat om hon hade testat den. Min nyfikenhet hade nog förhindrat mig att avstå.

Här är en annan sak som alla nya sjuksyrror får lov att köpa:

image430


Vänern

Vänern är en sjö i bland annat värmland. Vänern är outgrundligt vacker på alla tänkbara vis och pga av blåst skulle vindkraft vara ypperligt. Här kommer lite bilder:

Stranden

image390


Klippbad

image391


Mammas skor

image392


Favoritklippor i alla väder.

image393

La Strada

Fick ett tips på senkvällen igår på en uteservering. En plats jag vetat om men ej förmått mig att besöka då jag inte trodde att det var värt ansträngningen. Jag har haft fel, La Strada är ett underbart vackert ställe. Vad jag har kunnat läsa mig till på nätet har det både varit vandrarhem och dansrestaurang en gång i tiden men enligt upplysning från en man på platsen så var stället nu i kommunens ägo. Övergivet och öde.


image406
image407
image408
image409
image410
image411
image412
image413
image414
image415
image416
image417
image418
image419
image420
image421
image422
image423
image424
image425
image426
image427
image428

Nyhet?

Blir mörkrädd när jag läser detta. Är det första gången politikerna är ute i den praktiska verksamheten måntro?

Vilda västern

Helt rätt att någon tänker till om denna plats fastän den är en dröm för en sådan konstig prick som mig. En som gillar övergivet och öde.

Jag föll dock inte för förslaget hur utformningen skulle bliva, jag har alltid varit lite gammelmodig. Om jag får bestämma så skulle arkitektur och miljö bli en vilda västern by med saloon och allt. Känner att det behövs lite kontraster i hamnen. Kontraster till Malmös Hammarby-sjöstad.

Mitt alter-ego:

image405

RSS 2.0