Man inlåst

God förmiddag alla människor minus denna man!  Stackars, stackars kvinna inlåst i nio år av sin man. Kommer vi någonsin att få se rubriken?

MAN INLÅST I 9 ÅR AV EN KVINNA FRÅN VÄRMLAND

Vad tror ni?

Nåväl, idag är det fredag och jag är på ett synnerligt gott humör, lite åt det där blåögda hållet. Kanske är det en efterverkan av gårdagens givande möte. Jag fikade med en vis dam som levt ungefär dubbelt så länge som mig. Känns fint att ha förunnats en sådan vän.

Fem värmländska tallar av fem till henne!


Detta är inte damen ifråga men det är en annan going. En äkta värmländska som tröttnade på hår.


Mögtocke och Gaymat

Läste i Sydsvenskan idag om Malmö för dummies. Ja ni har verkligen roliga ord härnere, kom och tänka på några riktigt roliga.

Mög = Lort
Tocke = En konstig typ av något slag eller en tupp.

(Tack läsare för infon! Är det någon som kan förklara vidare vad som menas med att någon säger så här:
- Du är väl en riktig tocke du?)

Dessa ord kan tydligen också kombineras för riktigt kraftfullhet. Mögtocke. Blir man kallad det så gäller det tydligen att försöka skärpa sig.

Sedan har vi ju erat härliga uttal. Minns en gång som ledde till skratt. För att göra min plikt som duktig syrra ville jag ta reda på en patients matvanor. Jag frågade henne och hon svarade att hon försökte äta gaymat ofta.

Jag blev förbryllad, fanns det verkligen speciell mat för oss gaymänniskor? Tankarna och bilderna  flög runt.... Jag tog mod till mig att fråga och det visade sig att jag missuppfattat. Hon menade GI-mat förstås men på skånska blir det faktiskt gaymat.

Gaymat (skånska) - GI mat (rikssvenska)

Sökte på gaymat på google och fick upp följande bild:


Lånad från:flickr.com/photos/mubarak_al-thani_qtr/259181630

Västra Hamnen

Var ute på en fin picknick i fredags. Fastän jag gillar skrot och trivs bra i oljehamnen måste jag erkänna att bryggan i västra hamnen är som gjord för matintag på kvällen.

Denna bild togs:


RSS 2.0